Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
Apelacja
novsza
post 25.07.2010, 12:59
Post #1

Świeżak
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 13,213

Tym razem proszę o pomoc stricte techniczną.
Mój partner wygrał sprawę o rozszerzenie kontaktów w Sądzie Okręgowym (dostał wszystko o co wnioskował).We wtorek wyrok ma się uprawomocnic.W piątek dzwonił do sądu i okazało się,że ex(a właściwie pełnomocnik wynajęty przez jej rodziców) złożyli apelację.W sumie można się było tego spodziewac,nie jesteśmy jakoś specjalnie zaskoczeni.Problem jednak w tym,że w połowie sierpnia chcieliśmy wyjechac z moim i jego dzieckiem na urlop.Mamy zrobioną rezerwację.Wyczytałam tu na forum,że w takiej sytuacji można spróbowac złożyc do sądu wniosek o zabezpieczenie kontaktów na okres rozprawy.Chodzi nam głównie o wakacje.Nie chodzi o kasę bo mamy tak załatwione,że jak przyjedziemy w trójke to zapłacimy za troje a jak w czwórkę to za czworo ale idzie o dziecko,które od pierwszego dnia wakacji siedzi w wiosce zabitej dechami u dziadków i niemiłosiernie się nudzi.
Do jakiego sądu złożyc wniosek? Pod jaką sygnaturą? Zostaje stary nr sygn? Jak sformułowac wniosek?
Bardzo Was proszę o pomoc
Go to the top of the page

+
ojciecpiotr
post 9.08.2010, 10:16
Post #2

Weteran

Użytkownik nr: 11,358

Szczerze? Nie wiem ale w takiej sytuacji można chyba obciążyć matkę kosztami wyjazdu dziecka. Powinna o tym się dowiedzieć.

+
mlazarewicz
post 9.08.2010, 10:56
Post #3

Świeżak
*

Użytkownik nr: 12,703

można obciążyć kosztami ale tylko jeśli posiada się prawomocny wyrok a z tego co widzę to chyba nie da się nic zrobić(chyba że sąd który będzie rozpatrywał apelację oddali ją i wtedy wyrok będzie obowiązywał z sądu 1 instancji. może się myle ale to jest moja opinia w tej sprawie.pozdr wszystkich

+

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.09.2010 - 10:59

Polski support IPB - DawPi